Tien quotes uit het interview met Tim Takken

“Patiënten worden uit voorzichtigheid soms te weinig getraind. Dat komt doordat we in dat specifieke geval niet getest hebben wat de patiënt aankan. Goede tests maken de kans op effectieve training groter.” Dat zei bewegingswetenschapper en inspanningsfysioloog dr. Tim Takken. Lees meer »

Zorgverzekeraars onder de loep | Blog Joost Magermans

Uit diverse recente onderzoeken is naar voren gekomen dat patiënten erg tevreden zijn over hun fysiotherapeut. Een score waar we trots op mogen zijn. Maar hoe is het eigenlijk gesteld met onze tevredenheid over de zorgverzekeraars? Hoe zouden die uit de bus komen als ze beoordeeld zouden worden? Lees meer »

Valangst in de revalidatiezorg

Valangst verminderen en de kwaliteit van de ouderenrevalidatie na een gebroken heup verbeteren. Dat is het doel van Fit Hip. Specialist ouderengeneeskunde in opleiding Maaike Scheffers-Barnhoorn van het LUMC onderzoekt de aanpak in dit project. Lees meer »

Invriesmethode gewrichtskapsel

Het Nijmeegse Radboudumc heeft een invriesmethode ontwikkeld om stukjes menselijk gewrichtskapsel beter te bewaren. Dat weefsel kan in plaats van proefdieren worden gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek. Lees meer »