Amphia Ziekenhuis biedt knieprothese in dagbehandeling

Dankzij een nauwe samenwerking tussen specialisten, verpleegkundige en fysiotherapeut en een intensieve begeleiding kunnen patiënten een nieuwe knieprothese in dagbehandeling krijgen. Met het aanbieden van deze nieuwe behandelmethode voorziet Amphia in Breda in een behoefte bij patiënten die zo snel mogelijk terug naar hun eigen omgeving willen om daar te herstellen.

Niet alle patiënten komen voor deze behandelwijze in aanmerking. De specialist en patiënt bespreken samen welke behandelmethode het meest geschikt is. Rutger van Geenen, orthopedisch chirurg: “Het is mooi deze service te kunnen bieden aan patiënten. Steeds vaker gaven patiënten aan de dag van de operatie naar huis te willen. Dankzij de intensieve samenwerking van de verschillende professionals is het mogelijk op een veilige manier aan de behoefte van de patiënt te voldoen. Uiteraard bekijken we bij iedere patiënt wat de beste behandelmethode is. Als een dagbehandeling verantwoord en veilig kan, dan kan de patiënt daarvoor kiezen. De ontslagcriteria blijven hetzelfde. Patiënten moeten nog steeds hetzelfde kunnen voordat zij naar huis mogen. Daarbij wordt overigens niet alleen gekeken naar de fysieke, maar ook de mentale toestand van de patiënt.”

Ook onderzoek naar heupprothese in dagbehandeling

Amphia Ziekenhuis is bezig met de voorbereidingen om ook de heupprothese in dagbehandeling aan te kunnen bieden. Deze nieuwe behandelmethoden sluiten aan bij de ontwikkelingen in de zorg. Patiënten willen de zorg meer vanuit de eigen vertrouwde thuissituatie kunnen regelen en als dat mogelijk is daar ook de zorg te ontvangen of te herstellen.

Bron: Amphia Ziekenhuis
Beeld: Fotolia