Heeft u patiënten met een nekhernia in uw fysiotherapiepraktijk?

De afdelingen Medische Besliskunde en Neurochirurgie van het LUMC zijn op zoek naar personen met een nekhernia (CRS) die willen deelnemen aan een vragenlijstonderzoek, de CROSS-studie (CRS Outcome Scale Study).

Het onderzoeksteam van het LUMC is geïnteresseerd in de klachten die nekherniapatiënten ervaren en de gevolgen hiervan voor het functioneren in het dagelijkse leven, zoals het uitvoeren van hobby’s, werk of huishouden.

Aan nekherniapatiënten die willen meedoen aan het onderzoek wordt gevraagd om twee online enquêtes in te vullen. Het invullen van de eerste enquête duurt ongeveer 25 minuten. De tweede enquête is korter; het invullen duurt ongeveer 10 minuten.

Verbeteren van de zorg

Met behulp van de antwoorden zal het onderzoeksteam de kwaliteit beoordelen van een nieuw ontwikkelde vragenlijst die de klachten en het functioneren van nekherniapatiënten in kaart brengt. Een goede vragenlijst is namelijk belangrijk voor het beoordelen van de behandelingen die nekherniapatiënten ontvangen en het verbeteren van de zorg voor deze groep patiënten. Onder diegenen die de online enquête compleet invullen, worden in totaal vijf VVV-bonnen ter waarde van 50 euro verloot, zowel voor de eerste als voor de tweede enquête.

Deelname aan het onderzoek

Heeft u patiënten die willen deelnemen aan dit onderzoek of wilt u meer informatie?
Neem dan contact op met de onderzoeker, mevr. F.R. Gärtner: e-mail: nekhernia@lumc.nl
of tel.: 071-526 51 37.

Ga voor meer informatie naar de site van het LUMC.

Bron: Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)
Beeld: Fotolia


Tip

   Cover Onderzoek en behandeling van de nek 9789031390229-157-3dFA_CropNB Lees meer over de nekhernia in Addendum cervicale radiculopathie in Onderzoek en behandeling van de nek. Zie ook de video over nekhernia
op NPO gezond.