Nederlanders voelen zich goed en gezond, maar het kan beter

Nederlanders vinden van zichzelf dat zij een goede gezondheid hebben. Dat blijkt uit een onderzoek van Patiëntenfederatie NPCF onder bijna 10.000 mensen van het eigen panel.

Iets meer dan 60 procent zegt een (zeer) goede gezondheid te hebben. Drie op de tien mensen zeggen een “matige” gezondheid te hebben en zes op de honderd geven hun gezondheid een “slecht”.

Dat het merendeel van de mensen tevreden is over hun gezondheid wil niet zeggen dat ze vinden dat die niet beter kan. De meeste mensen willen meer bewegen (38 procent) en meer ontspannen (32 procent) om de gezondheid op peil te houden of te verbeteren. Nog eens 18 procent wil gezonder gaan eten en zes procent wil stoppen met roken of minder alcohol drinken.

Van de mensen die echt iets willen doen aan hun leefstijl wil een op elke vijf daarbij graag hulp en ondersteuning van de huisarts.

Bron: Patiëntenfederatie NPCF


Tip

Meer weten over over gezonde leefstijl? Volg de e-learning Leefstijlcoaching | On demand beschikbaar.

Accreditatie | 3 punten voor het register Algemeen fysiotherapeut
Studieduur   | ongeveer 3 uur

  • Inzicht in de methodiek van leefstijlcoaching vanuit cliëntvragen
  • Kennis van en inzicht in de vier stappen, de kernvragen bij gedragsverandering
  • Voorbeelden van de verschillende interventies bij de vier stappen herkennen en benoemen
  • Kennis van de verschillende meetinstrumenten
  • Te volgen vanachter uw eigen pc op een moment dat het u uitkomt

Ga voor meer informatie naar de e-learning Leefstijlcoaching. De module is gratis te volgen met een abonnement op BSL Fysiotherapeut Totaal. Weten wat er allemaal in het abonnement zit? Neem een kijkje op BSL Fysiotherapeut Totaal.

178427711.jpg         

Of lees meer in het boek Leefstijlcoaching – Kernvragen bij gedragsverandering

Voor professionals in de zorg ligt er een uitgelezen kans om mensen met een ongezonde leefstijl als coach te begeleiden bij het veranderen van hun leefstijl. In dit boek presenteren Max Lak en Maarten Bijma een praktische verandermethodiek waarmee professionals in de zorg mensen van a tot z kunnen begeleiden in het veranderen van hun leefstijl. Met casussen, meetinstrumenten en praktische oefeningen.

Auteurs: Maarten Bijma en Max Lak

Ga voor meer informatie naar het boek Leefstijlcoaching.