Fysiotherapeuten en patiënten werken beter samen dankzij app

Motion Fysiotherapie en Preventie ontwikkelde een app om een specifiek op maat gemaakt en beveiligd huiswerkprogramma te creëren voor de patiënt. Hierdoor blijven de zorgkosten zo laag mogelijk. Het levert het bedrijf een nominatie op voor de MKB Idee Verkiezing 2015. Dat meldt de Telegraaf.

“Fysiotherapeuten hebben steeds meer te maken met de veranderingen in de gezondheidszorg, de zorg moet efficiënter en doelmatiger”, vertelt Menno van der Grift van Motion. “Een manier om dat te doen is om het behandelgemiddelde per patiënt zo laag mogelijk houden. Dit vraagt dat de patiënt ook thuis meewerkt aan zijn of haar eigen herstel door thuis te oefenen. Met de app van Motion kunnen patiënten thuis, onder begeleiding van hun therapeut, zelf aan de slag met de oefeningen. En dat scheelt in de gemiddelde behandeltijd.”

Wat is jullie rol daarbij?
“Wij begeleiden daar vooral bij”, legt van der Grift uit. “We hebben meer een controlerende en begeleidende rol in plaats van een interveniërende functie. In onze praktijk gaan we heel erg uit van de bewegende mens. We willen dat de patiënt zelf het initiatief neemt om beter te worden, zelf verantwoordelijk is voor zijn eigen herstel. Deze app is een prachtig voorbeeld van hoe je dat kan doen.”

(…)

Ga voor het hele artikel naar De Telegraaf.

Bron: De Telegraaf
Beeld: Fotolia