Gespecialiseerd centrum Bekkenzorg Máxima van start

Het Maxima Medisch Centrum in Eindhoven heeft een speciaal centrum geopend voor bekkenzorg waar patiënten met klachten en ziekten in de bekkenstreek terecht kunnen.

Het nieuwe centrum richt zich op mannen, vrouwen en kinderen met problemen aan de blaas, dikke darm, geslachtsorganen of bekken(bodem). Klachten waardoor mensen slecht kunnen plassen, urineverlies hebben of pijn bij het vrijen.

Het is het eerste expertcentrum voor bekkenzorg in de regio. Alle specialisten werken nauw samen en gebruiken elkaars kennis. Dan gaat het om gynaecologen, urologen en darmartsen, maar ook fysiotherapeuten, psychologen en seksuologen. Hierdoor is het mogelijk om de zorg geheel rondom de patiënt te organiseren.

Het Maxima Medisch Centrum hoopt met de nieuwe aanpak de wachttijd voor de patiënt te verkorten. Het streven is om alle medische onderzoeken zo veel mogelijk op één dag te kunnen inplannen. Het centrum is voor patiënten van alle leeftijden.

Bron: Maxima Medisch Centrum


Tip

Web-tv Chronisch Bekkenpijn Syndroom | On demand

In deze uitzending wordt de diagnostiek, de therapie en de begeleiding van patiënten met chronische buik- en bekkenpijn bekeken vanuit de rol van de uroloog, bekkenfysiotherapeut en psycholoog.

  Campagnebeeld bekken_2083342_CropFA Sprekers | Bert Messelink en Petra van Nierop
Accreditatie | 2 punten voor de registers Algemeen fysiotherapeut en Bekkenfysiotherapeut

Fysiotherapeuten met een abonnement op BSL Fysiotherapeut Totaal kunnen deze web-tv-uitzending GRATIS volgen. Ga voor meer informatie en om u in te schrijven naar Web-tv Chronisch Bekkenpijn Syndroom.

 

Interessante boeken op het gebied van bekkenfysiotherapie:

Diagnostiek in de bekkenfysiotherapie_9789036802826-157-3d_Crop Cover BekkenbodemFit_3D_9789031374946-157-3d_Cropsm      Cover Jaarboek Fysiotherapie Kinesitherapie 2007 1314606_CROP        Cover Bekkeninstabiliteit Diagnostiek en therapie 9789031362004-157-3d