Web-tv Perifeer arterieel vaatlijden en stepped care

In de praktijk blijkt dat de implementatie van richtlijnen niet vanzelf gaat. Zo werden in 2013 nog steeds massages en trilplaat-behandelingen onder de noemer ‘behandeling’ voor claudicatio intermittens aangeboden. Het promotieonderzoek van dr. Hugo Fokkenrood (chirurg) heeft aangetoond dat stepped care, looptraining onder supervisie van een gespecialiseerd fysiotherapeut, een succesvolle en kosteneffectieve behandeling is voor patiënten met claudicatio.

In deze web-tv-uitzending gaan Hugo Fokkenrood en Robert Saarloos dieper in op de ontwikkelingen in de behandeling van Claudicatio. Aan bod komen:

  • De meest recente ontwikkelingen
  • De traditionele rol van de fysiotherapeut én de ontwikkelingen
  • Wat betekent specialisatie voor uw praktijk
  • Casuïstiek

Sprekers

  • Dr. Hugo Fokkenrood, chirurg MMC
  • Robert Saarloos, fysiotherapeut (claudicatio)

Gedurende de uitzending is interactie met de sprekers mogelijk, u kunt bijvoorbeeld vragen voorleggen aan de sprekers.

Accreditatie
Accreditatie is in aanvraag bij CKR (KNGF) voor de registers Algemeen fysiotherapeut en Geriatriefysiotherapeut.

Kosten
Deze web-tv-uitzending is onderdeel van het BSL Fysiotherapeut Totaal-abonnement en is door (proef)abonnees gratis te volgen.

Live en on demand
U kunt de web-tv-uitzending live volgen op 28 december 2015 van 20.30-22 uur. Hierna komt de uitzending on demand beschikbaar.

Ga voor meer informatie naar Web-tv Perifeer arterieel vaatlijden en stepped care.


Tip

Wat is een web-tv?
Een web-tv is een online nascholing die u van achter uw computer volgt. Op uw beeldscherm ziet u zowel de sprekers als de begeleidende dia’s en soms ook foto’s of video’s. U kunt op 28 december 2015 deze web-tv uitzending volgen, waarbij u live vragen kunt stellen aan de experts in de studio. Bent u verhinderd op de datum van de live uitzending? Geen probleem. Op een ander tijdstip naar wens kunt u de uitzending on demand bekijken. De uitzending blijft namelijk een jaar via BSL Fysiotherapeut Totaal beschikbaar.

Nieuw verschenen boek

Het boek Onderzoek en behandeling van zenuwcompressie beschrijft orthopedische casuïstiek waarbij tevens sprake is van compressie van zenuwen, zoals de lumbale discusprolaps, meralgia paraesthetica, erfelijke drukneuropathie, de mortonse neuralgie, het schwannoom, het piriformis syndroom, neuralgische amyotrofie, de n. ulnaris luxatie en verder compressie van de nervi suprascapularis, ischiadicus, tibialis posterior, saphenus en pudendus.

Zoals gebruikelijk in de boekenreeks van Orthopedische Casuïstiek wordt ieder onderwerp besproken aan de hand van patiëntencasuïstiek uit de dagelijkse praktijk.

Redactie: Koos van Nugteren en Dos Winkel

Cover Onderzoek en behandeling van zenuwcompressie_9789036810166-2000_Crop