Fysiotherapeut genomineerd voor de Patiëntvriendelijkheidsprijs ZorgkaartNederland

ZorgkaartNederland reikt jaarlijks patiëntvriendelijkheidsprijzen uit aan ziekenhuizen en klinieken. Nieuw dit jaar zijn de prijzen voor het meest cliëntvriendelijke verpleeg-/verzorgingshuis en de meest patiëntvriendelijke zorgverlener. In deze laatste categorie is een fysiotherapeut genomineerd.

Tien ziekenhuizen zijn genomineerd voor de titel ‘Meest patiëntvriendelijke ziekenhuis’ en er zijn vijf genomineerde klinieken. In de categorie verpleeg-/verzorgingshuizen zijn vijf instellingen genomineerd en in de categorie beste zorgverleners tien.

Totstandkoming nominaties

Om de patiëntvriendelijkheid van ziekenhuizen, klinieken, verpleeg-/verzorgingshuizen en zorgverleners te beoordelen, zijn de waarderingen op ZorgkaartNederland gebruikt. Met de waarderingen worden verschillende onderdelen van patiëntvriendelijkheid gemeten, zoals de informatievoorziening, de bejegening, de behandeling en de accommodatie. De uitslag wordt vastgesteld in samenwerking met marktonderzoeksbureau SAMR.

Prijsuitreiking Patiëntvriendelijkheidsprijzen

De prijzen worden uitgereikt op woensdag 9 december aanstaande door Gerdi Verbeet, voorzitter van de Raad van Toezicht van Patiëntenfederatie NPCF en Dianda Veldman, directeur-bestuurder van Patiëntenfederatie NPCF. Dit gebeurt tijdens het event ‘Kent u de wensen van uw patiënt?’ in Groenekan (Utrecht). Naast de bekendmaking van de winnaars wordt die dag ook onthuld wat de drie belangrijkste wensen van patiënten zijn.

De genomineerde fysiotherapeut is: H.J. Machiels, FysioFlorapark in Eindhoven.

Ga voor de overige genomineerden en voor meer informatie naar ZorgkaartNederland.

Bron en beeld: ZorgkaartNederland