Fysiotherapeut: ‘Goede voorbereiding voor wintersport noodzakelijk’

Veel mensen die op wintersport gaan, doen dat onvoorbereid. In aanloop naar hun vakantie oefenen de meeste skiërs en snowboarders helemaal niet, zo blijkt maandag uit onderzoek van TNS Nipo.

Van de wintersporters zegt 53 procent  zich niet fysiek voor te bereiden. Bij de jongeren is dat 59 procent. Jaarlijks keren honderden mensen met een botbreuk of een andere blessure terug van wintersport.

“Een week wintersporten vraagt vaak meer van je lichaam dan je denkt. Ook als je al sport, is een goede voorbereiding voor wintersport noodzakelijk”, zegt Beate Dejaco, fysiotherapeut van Sport Medisch Centrum Papendal. “Skiën en snowboarden zijn intensieve sporten die veel van je lichaam vragen. Je gebruikt spieren die je normaal misschien niet of nauwelijks traint.”

TNS Nipo deed het onderzoek in opdracht van Zilveren Kruis, dat samen met Sport Medisch Centrum Papendal een ski-apk heeft ontwikkeld. Dat is een onlinetool waarmee wintersporters hun fitheid kunnen testen.

Bron: ANP
Beeld: Fotolia


Tip

Boeken

Verder lezen over onderzoek en behandeling van sportblessures:

    Cover Onderzoek en behandeling van sportblessures van de schouder_9789036806176-157-3d_CropFASM  Cover-Onderzoek-en-behandeling-van-sportblessures-van-arm-en-hand-9789036807463-3D_CropFASM      Cover Onderzoek en behandeling van de schouder_9789031350339-76NB_CropFASM

E-learningmodule

Meer over onderzoek en behandeling van klachten in de schouderregio: