Door teamwork eerder thuis na knieoperatie

Opname na het plaatsen van een knieprothese is in het Delftse ziekenhuis Reinier de Graaf aanzienlijk verkort. Dankzij een nieuwe operatiemethode kunnen patiënten met versleten knieën een dagbehandeling krijgen in plaats van dat ze drie dagen in het ziekenhuis worden opgenomen.

Door goede patiëntenvoorlichting, verbeterde pijnstilling, goede voeding en fysiotherapie herstelt iemand die een knieprothese krijgt sneller van de operatie. Dit is volgens het ziekenhuis te danken aan teamwerk tussen verschillende disciplines in het Reinier de Graaf, waaronder fysiotherapeuten, orthopedisch consulenten, verpleegkundigen, anesthesisten en orthopedisch chirurgen. Door de handen ineen te slaan hebben zij de ingreep aanzienlijk verkort.

Het Reinier de Graaf is het derde ziekenhuis in Nederland dat de vernieuwde operatiemethode uitvoert. Patiënten in de regio Sittard en Breda krijgen sinds een jaar al een dagbehandeling bij het vervangen van hun knie. Tot op heden kregen patiënten in Delft met een versleten knie geen eten voor of na hun ingreep. Dankzij vernieuwde pijnregulatie treedt er geen misselijkheid meer op.

Bron: Skipr
Beeld: Fotolia


Tip

E-learning

De e-learning Revalidatie na voorste-kruisbandreconstructie (on demand) geeft fysiotherapeuten concrete handvatten in het totale behandelproces van een voorste-kruisbandreconstructie: van preoperatieve behandeling, orthopedische ingreep tot postoperatieve behandeling en terugkeer naar werk of sport.

Accreditatie: 2 punten register Algemeen fysiotherapeut | Studieduur ongeveer 2 uur

Boeken

 

    E-learning+revalidatie+na+voorste+kruisbandreconstructie_Crop   Cover Onderzoek en behandeling van de knie_9789031352050-157-3d_CropThema      Cover Onderzoek en behandeling van sportblessures van de onderste extremiteit9789031391905-157-3d_CropSMxll      Cover Onderzoek en behandeling van anterieure kniepijn 9789031385867-157-3d_CropThema

De geaccrediteerde e-learning en de boeken zijn onderdeel van het abonnement BSL Fysiotherapeut Totaal en met een abonnement gratis te volgen en in te zien. De e-learning is ook los te koop via de BSL Shop > e-learning Revalidatie na voorste-kruisbandreconstructie.