KNGF blijft koninklijk

Het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) mag ook de komende 25 jaar het predicaat ‘koninklijk’ voeren, zo werd woensdag bekendgemaakt op het hoofdkantoor in Amersfoort.

Burgemeester Lucas Bolsius, KNGF-bestuursvoorzitter Guusje ter Horst, Henk Bijlsma van de stichting Geschiedenis Fysiotherapie en Oscar Meijer onthulden woensdagmiddag de verlenging van het predicaat dat het respect, de waardering en het vertrouwen van de koning symboliseert.

De ontvanger vraagt het predicaat zelf aan, maar uiteindelijk beslist koning Willem-Alexander of het feest doorgaat. En daar wordt volgens burgemeester Bolsius stringent naar gekeken.

Een vereniging, stichting, instelling of onderneming kan het predicaat koninklijk krijgen als de organisatie minstens 100 jaar bestaat en ‘zeer belangrijk’ is in haar vakgebied. Het KNGF behartigt de belangen van 19.000 fysiotherapeuten op beroepsinhoudelijk, sociaal-maatschappelijk en economisch gebied. Verder geeft het genootschap voorlichting over fysiotherapie aan consumenten.

Bron: AD.nl
Beeld: Fotolia