Hoe populair is de fysiotherapeut op Tinder?

Drie maanden geleden introduceerde Tinder de mogelijkheid om het beroep en opleiding op je profiel te vermelden en dat levert vermakelijke statistiekjes op. Met welk beroep heb je de grootste kans dat Tinder-gebruikers naar rechts swipen?

Vrouwen zijn het meest enthousiast over piloten, terwijl mannen graag op date willen met een fysiotherapeut, onder de Amerikaanse Tinder-gebruikers althans. Ondernemers/oprichters van bedrijven scoren bij beide seksen goed: het is het één-na-populairste mannelijke ‘beroep’ en twee-na-populairste vrouwelijke beroep. Bij mannen staat brandweerman op de derde plaats, terwijl bij vrouwen binnenhuisarchitecte op de tweede plaats staat.

Docenten zijn ook populair (zesde plaats bij de mannen, vijfde plaats bij de vrouwen). Modellen scoren aanmerkelijk lager. Zo vinden we ‘model’ bij de mannen pas op de achtste plaats terug, terwijl vrouwelijke modellen maar liefst negen andere beroepsgroepen moeten laten voorgaan.

Daarmee scoren ze overigens nog wel altijd beter dan journalist – een beroep dat noch bij mannen noch bij vrouwen in de top-15 staat. De beroepen die het dichtst in de buurt komen zijn wellicht tv/radio-persoonlijkheid (bij de mannen op plaats 5) en pr/communicatie (bij de vrouwen op de vierde plaats).

Witregelsimage

Bron: RTL nieuws / Tinder
Beeld: Fotolia