Onderzoek en behandeling van sportblessures van de schouder | Met oefenschema’s en revalidatieprogramma’s

Bij bovenhandse sporten bestaat er risico op overbelasting van de schouder en bij contactsporten schouderletsels door traumata. Dit boek beschrijft orthopedische casuïstiek van veelvoorkomende sportblessures van de schouder. Besproken worden onder andere: glenohumerale instabiliteit, de schouderluxatie, labrumletsels, acromioclaviculaire bandletsels, spierscheuren en contusies.

Voor veel mensen is sport onderdeel geworden van het dagelijks leven. Sporten heeft veel voordelen: fysieke inspanning vormt een goede compensatie van een passieve leefstijl. Daar staat echter tegenover dat in bepaalde takken van sport gemakkelijk blessures ontstaan. Bij bovenhandse sporten, zoals tennis, volleybal en zwemmen bestaat er risico op overbelasting van de schouder. Bij contactsporten zoals voetbal, ijshockey en rugby ziet men eerder schouderletsels door traumata. Schouderblessures worden dan ook regelmatig onderzocht en behandeld in de fysiotherapiepraktijk.

Dit boek beschrijft orthopedische casuïstiek van veelvoorkomende sportblessures van de schouder. Besproken worden onder andere: glenohumerale instabiliteit, de schouderluxatie, labrumletsels, acromioclaviculaire bandletsels, spierscheuren en contusies.

Zoals gebruikelijk in de boekenreeks van Orthopedische Casuïstiek wordt ieder onderwerp besproken aan de hand van patiëntencasuïstiek uit de dagelijkse praktijk. De tekst is rijk geïllustreerd met educatieve tekeningen en foto’s. De bijlagen achterin het boek tonen handige overzichten van testen en oefeningen die van belang zijn bij het onderzoek en de behandeling van de schouder.

Auteurs: Patty Joldersma en Olivier Verborgt
Redacteuren: Koos van Nugteren en Dos Winkel

Het boek Onderzoek en behandeling van sportblessures van de schouder maakt onderdeel uit van BSL Fysiotherapeut Totaal en is online te raadplegen (in totaal 120 boeken). Ga voor meer informatie over het boek naar BSL Fysiotherapeut Totaal. Met een abonnement krijgt u 20% korting bij het bestellen van de papieren versie.

Wilt u het boek direct aanschaffen, ga naar de BSL Shop.

Bron en beeld: Onderzoek en behandeling van sportblessures van de schouder