Zorgmodule Bewegen opgenomen in kwaliteitsregister ZINL

Zorginstituut Nederland (ZINL) heeft de Zorgmodule Bewegen opgenomen in hun kwaliteitsregister. De zorgmodule ondersteunt de fysiotherapeut om de beweegzorg voor mensen met (een hoog risico op) een chronische aandoening te verbeteren en duidelijke afspraken te maken met huisartsen, zorggroepen, verzekeraars, gemeenten en sport- en beweegaanbieders.

De zorgmodule helpt bij het maken van afspraken over doorverwijzingen, bij de aansluiting van beweegzorg op zelfstandig bewegen in het publiek private domein en bij het leveren van goede zorg voor mensen met een (hoog risico op een) chronische aandoening.

Zorgmodule Bewegen

In de Zorgmodule Bewegen wordt vanuit patiëntperspectief beschreven waaraan kwalitatief goede beweegzorg voor mensen met een (hoog risico op een) chronische aandoening in het kader van geïndiceerde en zorg gerelateerde preventie moet voldoen.

Het uitgangspunt van de zorgmodule is dat mensen in eerste instantie zelf verantwoordelijk zijn voor voldoende beweging en een goede lichamelijke fitheid. Mensen bewegen vooral in de eigen woon-/leefomgeving bijvoorbeeld in de natuur of bij sportverenigingen.

(…)

Lees verder op de site van het KNGF.

Bron: KNGF


Tip

   cover       De zin en onzin van beweegprogramma’s voor ouderen picture

Boek

Web-tv