Hardlopen – Biomechanica en inspanningsfysiologie praktisch toegepast

Het boek Hardlopen en bijbehorende dvd bieden inzicht op het gebied van looptraining. Aan de orde komen innovatieve trainingsconcepten die gebaseerd zijn op wetenschappelijk onderzoek en op uitgebreide kennis van de trainingspraktijk.

Vanuit biomechanisch en inspanningsfysiologisch perspectief worden onderwerpen als looptechniek, energieleverantie, adaptatie en krachttraining behandeld. Wetenschappelijke inzichten worden vertaald naar de trainingspraktijk.

Allerlei aspecten van looptraining zijn tot in detail uitgewerkt. Talrijke illustraties en foto’s verhelderen de uiteenzettingen over lopen op hoge snelheid, loopscholing en krachttraining. De bijgevoegde dvd’s zijn rijk aan videobeelden en animaties.
Deel 1 van de dvd verklaart de looptechniek zowel voor beginners als voor experts. Deel 2 bevat foutenanalyses en een grote reeks loopscholingsoefeningen. Boek en dvd bieden een uitputtende analyse van alle aspecten van het hardlopen.

Frans Bosch en Ronald Klomp zijn docent aan een sporthogeschool en waren jarenlang betrokken bij de begeleiding van sprinters en lopers van nationaal en internationaal niveau op de midden- en langeafstand. Ook waren zij docent aan diverse trainersopleidingen. Honderden (loop)trainers en fysiotherapeuten hebben de afgelopen jaren al kennis genomen van de trainingsopvattingen van Frans Bosch en Ronald Klomp.

Voor wie
Looptrainers, fysiotherapeuten, leraren lichamelijke opvoeding en hardlopers kunnen hun voordeel doen met deze publicatie.

Auteurs: Frans Bosch en Ronald Klomp

Klik hier voor meer informatie.