Nieuwe toekomst Sport Medisch Centrum Maartenskliniek met SMC Papendal

Sport Medisch Centrum (SMC) Maartenskliniek werkt per 1 mei 2016 samen met SMC Papendal aan een nieuwe toekomst. Het SMC Maartenskliniek gaat dan verder onder de naam SMC Papendal. Het nieuwe SMC blijft toegankelijk voor patiënten op alle bestaande locaties van (voorheen) SMC Maartenskliniek. Lopende behandeltrajecten worden zonder wijzigingen voortgezet en het behandelaanbod blijft gelijk. De Sint Maartenskliniek en SMC Papendal gaan bovendien kijken naar mogelijkheden voor kennisdeling en gezamenlijk wetenschappelijk onderzoek.

De Sint Maartenskliniek legt zich steeds verder toe op de zogenaamde tweedelijns gespecialiseerde ziekenhuiszorg, en wil de sportmedische zorg in goede handen brengen en tevens toegankelijk houden voor haar patiënten. Daarbij is gekeken naar een samenwerkingspartner die de visie van de Sint Maartenskliniek deelt op het gebied van patiëntenzorg en duurzame samenwerking.

SMC Papendal heeft de kennis, ervaring en wens om de behandelingen vanuit het SMC verder uit te breiden; voor patiënten van de Sint Maartenskliniek, recreatieve en professionele sporters, en mensen met (chronische) klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat in de regio Oost Nederland.

Sport Medisch Centrum Papendal is al meer dan 40 jaar hét sportmedische centrum van Nederland. Het team bestaat uit onder meer sportartsen, fysiotherapeuten, cardiologen en bewegingswetenschappers. Het team van SMC Papendal is onder andere werkzaam voor het Centrum voor Topsport en Onderwijs (CTO Papendal) en diverse sportbonden. Bovendien heeft men uitgebreide ervaring in de medische begeleiding tijdens Olympische Spelen. De samenwerking met SMC Maartenskliniek is voor hen een goede aansluiting op de wens om zich te versterken in de regio. Dankzij de samenwerking met een gerenommeerde partij als de Sint Maartenskliniek, zal

SMC Papendal sportgeneeskunde en fysiotherapie voor iedereen, en gezondheidsmanagement voor het bedrijfsleven, nog beter binnen bereik kunnen brengen voor haar cliënten in Oost Nederland.

De Sint Maartenskliniek startte SMC Maartenskliniek in 2003. Naast de behoefte om een uitgebreider zorgtraject aan te bieden voor patiënten van de Sint Maartenskliniek, bestond ook de wens om de opgebouwde gespecialiseerde kennis over houding en beweging beter toegankelijk te maken voor sporters. De geboden zorg van SMC Maartenskliniek is van hoge kwaliteit met een zeer hoge patiënttevredenheid. Dit bleek o.a. uit het feit dat het centrum in 2014 het SCAS certificaat Topsportmedische Samenwerkingsverbanden behaalde. Een grote groep patiënten van het SMC komt vanuit de Sint Maartenskliniek, vooral vanuit de afdelingen orthopedie en reumatologie, voor gerichte nazorg. Op het SMC krijgt men sport- en bewegingsadvies en begeleiding op maat. Daarmee kan men na de operatie of behandeling, met de juiste sportieve activiteiten, verder in beweging komen. Daarnaast behandelt het SMC zowel recreatieve als professionele sporters, met o.a. fysiotherapie en sportgeneeskunde, die zich direct bij het SMC aanmelden.

Bron: persbericht SMC Papendal