Fysiotherapie-app wint Dutch Hacking Health Maastricht

Afgelopen weekend hebben meer dan zeventig mensen deelgenomen aan de Maastrichtse variant van de Dutch Hacking Health, georganiseerd door het Maastricht UMC+. De Fit+ app werd door de jury uitgeroepen tot absolute winnaar.
 
Een heel weekend lang werkten collega’s, studenten, programmeurs, patiënten en partners aan de uitdaging om in 48 uur een digitale oplossing te vinden voor vraagstukken die de gezondheidszorg bezighouden. De Fit+ app werd door de jury uitgeroepen tot absolute winnaar. Daarnaast sleepte de afdeling Fysiotherapie ook de extra prijs van de Raad van Bestuur in de wacht voor meest patiëntvriendelijke app. Christel van Beijsterveld verwoordde het winnende idee namens de fysiotherapiegroep.
 
Fit+ begeleidt patiënten tijdens en na opname in het ziekenhuis. De app ondersteunt de patiënt bij het uitvoeren van de oefeningen en geeft inzicht in behaald succes. Zo wordt het verlies aan spiermassa als gevolg van langdurig in bed liggen voorkomen.
 
De tweede en derde prijs zijn uitgereikt aan de mantelzorg app (ingediend door Resy Delnoy, mantelzorgster) en een app ter ondersteuning en activering van jongeren met psychische problemen zoals depressie (ingediend door Ferko Öry, Buurtzorg Jong).Tien ideeën zijn uitgewerkt in een werkend prototype.

Bron: Maastricht UMC+