Nieuw > Kunstgewrichten: knie en enkel

In Kunstgewrichten: knie en enkel worden de laatste stand van zaken in de knieoperatie beschreven. Het boek bevat richtlijnen voor de mate waarin knie- en enkelprothesen belast mogen worden, bijvoorbeeld tijdens sportactiviteiten.

De totale knieoperatie behoort, naast de totale heupoperatie, tot een van de meest succesvolle orthopedische operaties van de afgelopen decennia. Een knieprothese verhoogt in sterke mate de kwaliteit van leven bij patiënten met een invaliderende knieartrose. Het aantal totale knieoperaties neemt ieder jaar toe. Dit komt doordat mensen steeds ouder worden, op hoge leeftijd fysiek actief willen zijn en op steeds jongere leeftijd een totale knieprothese kunnen krijgen. Totale enkelprothesen zijn minder bekend maar ook deze worden inmiddels met succes geïmplanteerd in artrotische enkelgewrichten. Dit boek beschrijft de laatste stand van zaken.

In dit boek komen diverse onderwerpen aan bod:

  • de methode van opereren
  • de revalidatie na de operatie
  • veelvoorkomende complicaties en hoe deze kunnen worden herkend

Het boek bevat richtlijnen voor de mate waarin knie- en enkelprothesen belast mogen worden, bijvoorbeeld tijdens sportactiviteiten. De bijlagen achter in het boek tonen hoe knie- en enkelartrose te herkennen zijn. Daarnaast is een revalidatieprogramma toegevoegd dat kan worden toegepast na een knieartroplastiek. Deze wordt rijk geïllustreerd met concrete oefeningen.

Zoals gebruikelijk in de boekenreeks van Orthopedische Casuïstiek wordt ieder onderwerp besproken aan de hand van patiëntencasuïstiek uit de dagelijkse praktijk.

Ga voor meer informatie over het boek of om het boek aan te schaffen naar de BSL Shop.


Tip

E-learning

De e-learning Revalidatie na voorste-kruisbandreconstructie (on demand) geeft fysiotherapeuten concrete handvatten in het totale behandelproces van een voorste-kruisbandreconstructie: van preoperatieve behandeling, orthopedische ingreep tot postoperatieve behandeling en terugkeer naar werk of sport.

Accreditatie: 2 punten register Algemeen fysiotherapeut | Studieduur ongeveer 2 uur

    E-learning+revalidatie+na+voorste+kruisbandreconstructie_Crop   Cover Onderzoek en behandeling van de knie_9789031352050-157-3d_CropThema      Cover Onderzoek en behandeling van sportblessures van de onderste extremiteit9789031391905-157-3d_CropSMxll      Cover Onderzoek en behandeling van anterieure kniepijn 9789031385867-157-3d_CropThema

Boeken

De geaccrediteerde e-learning en de boeken zijn onderdeel van het abonnement BSL Fysiotherapeut Totaal en met een abonnement gratis te volgen en in te zien. De e-learning is ook los te koop via de BSL Shop > e-learning Revalidatie na voorste-kruisbandreconstructie.