Hogeschool Utrecht start lectoraat Innovatie van beweegzorg

Cindy Veenhof is benoemd tot lector Innovatie van beweegzorg aan de Hogeschool Utrecht (HU). Dit nieuwe lectoraat richt zich de komende vier jaar op de vraag welke innovaties in de beweegzorg de fysieke zelfredzaamheid van patiënten kunnen vergroten.

Het lectoraat is ondergebracht bij het Kenniscentrum Innovatie van Zorg van de faculteit Gezondheidszorg van Hogeschool Utrecht. “Met dit lectoraat willen we een belangrijke bijdrage leveren aan de innovatie van de beroepspraktijk van beweegzorg en deze versterken met de kennis van ons praktijkgerichte onderzoek”, licht Veenhof toe. “Het lectoraat sluit goed aan bij het HU-brede strategische thema ‘Kwaliteit van samenleven in een stedelijke omgeving’. De praktijkgerichte onderzoeken van het lectoraat richten zich met name op integratie van technologie in de beweegzorg, fysieke (in)activiteit en functioneel herstel rondom ziekenhuisopnames en innovaties in de organisatie van beweegzorgtrajecten.”

Veenhof is bewegingswetenschapper en studeerde Fysiotherapie aan de HU. Zij heeft lange tijd gewerkt bij onderzoeksinstituut Nivel, op het gebied van paramedische zorg en sport, bewegen en gezondheid. Veenhof is ook hoogleraar Klinische Gezondheidswetenschappen, in het bijzonder de Fysiotherapiewetenschap bij het UMC Utrecht, waar zij ook het masterprogramma Fysiotherapiewetenschap leidt. Zij combineert het hoogleraarschap met haar rol als lector bij Hogeschool Utrecht.

Bron: Skipr
Beeld: UMC Utrecht


Tip

  cover       De zin en onzin van beweegprogramma’s voor ouderen picture

Boek

Web-tv