De (fysiotherapie)apps die u niet wilt missen

Waar zijn mensen tegenwoordig zonder apps? Misschien klinkt die vraag ietwat overdreven want er valt gelukkig nog prima te leven zonder. Maar toch zijn er genoeg apps die het leven veraangenamen. En bovendien zijn er apps die gebruikt / toegepast kunnen worden in de dagelijkse (fysiotherapie)praktijk of die handig zijn voor uw patiënt.

Wij hebben er een aantal voor u op een rij gezet

 1. Physitrack: Een webplatform met mobiele app die (huiswerk)oefeningen uitlegt en in de gaten houdt of de patiënt de oefeningen ook echt doet. Ontwikkeld voor zowel web als Android en iOS. Naar Physitrack.
 2. Gezondheid: Een mooi overzicht van een aantal  waarden die iets zeggen over hoe gezond je leefstijl is. Kan ook geïntegreerd worden met een stappenteller, gewichtsapp en de bloeddrukmeter van Withings. (Apple)
 3. Essential Anatomy 5: Een succesvolle anatomie-app die wordt gebruikt om uitleg te geven aan patiënten. De prijs is 24,95 euro, maar er is ook een gratis variant.
 4. Visible body: Een anatomie-app, zeer fraai, gemakkelijk te gebruiken en interactief. De basisversie is gratis, maar is uit te breiden met een speciale spieren-app en fysiologie.
 5. Het Menselijk lichaam Een anatomie-app voor kinderen over spieren, botten en de werking van ons zenuwstelsel, ademhaling en bloedsomloop. En dat op een creatieve en interactieve manier. (Tinybop)
 6. Achy Penguin: Pijnschaal voor kinderen met ontspanning/afleidingsspelletjes om minder pijn te ervaren.
 7. Google Translate: Een handige app om bepaalde begrippen of diagnoses duidelijk te maken aan buitenlandse patiënten.
 8. Kanta messenger & TigerText: Met deze app kan de zorgprofessional veilig berichten sturen naar collega’s. Het is een alternatief voor WhatsApp.
 9. Tapewijzer: Deze app geeft handvatten hoe een enkel getaped kan worden. Een sportfysiotherapeut van het Sportmedisch Centrum van de KNVB behandelt (uitgebreid) twee methoden. (Aemotion B.V.)
 10. FysiOtherappy: De nieuwste 3D-animatietechnieken om een grote reeks oefeningen te laten zien die door fysiotherapeuten zijn voorgeschreven bij pijn in de schouders, rug, polsen, knie, kuit en nek. De laatste versie is vernieuwd en verbeterd met tal van nieuwe functionaliteiten en oefeningen. (Synappz BV)
 11. Fitapp: Fitapp helpt iemand in beweging te blijven door middel van 36 fysiotherapeutische oefeningen, uitgelegd door middel van goede kwaliteit video’s met begeleiding om zelfstandig thuis uit te voeren. (Unc Inc. )
 12. Fysio24: Deze app speciaal voor hardlopers richt zich op het voorkomen én herstel van blessures. Om te herstellen van bijvoorbeeld een zweepslag geeft de app een programma van 8 weken.
 13. Versterk je enkel: De enkels versterken met de oefeningen of door het dragen van een brace. De oefeningen duren een paar minuten en kunnen overal worden uitgevoerd. De brace-keuzewijzer helpt bij het kiezen van een geschikte brace per sport.
 14. Bekkenbodem: Naast informatie biedt de app ook daadwerkelijk ondersteuning bij de oefeningen. De oefeningen zijn ingesproken. De App is gratis, zowel voor Android als iPhone. (ProFundum Instituut)
 15. Rehabilitation For Lower Limbs: Groot aantal oefeningen voor de onderste extremiteiten met van elke oefening een instructievideo en de mogelijkheid om oefenschema’s samen te stellen. De app kost 17,99 euro of 1,79 euro per maand ( (abonnement ). Alleen voor Ipad.
 16. Hip Pro III: Anatomie van de heup: animaties van pathologie en operatietechnieken. De app kost 6,99 euro.
 17. Knee Decide: Anatomie en pathologie van de knie via 3D-animaties, film e.d.. Gratis app.
 18. Parkinson Oefeningen: Handige app met onder meer balansoefeningen voor parkinsonpatiënten.
 19. Bewegen met Bechterew Sint Maartenskliniek: Beweeg-app voor Bechterew-patiënten met een diversiteit aan oefeningen die de wervelkolom soepel houden en de spierkracht en conditie verbeteren. De app is kosteloos en beschikbaar in de App Store en de Play Store.
 20. BSL Fysiotherapeut Totaal: Hét abonnement met vakinformatie en bij- en nascholing voor de fysiotherapeut. In te stellen als handige app op uw telefoon, zodat u altijd en overal toegang hebt tot fysiotherapieboeken, e-learnings en web-tv’s.Met BSL Fysiotherapeut Totaal kunt u zo’n 40 accreditatiepunten halen per jaar.
 21. De Lage Rugpijn Oefen App: Na bezoek aan de fysiotherapeut, kunnen patiënten met rugklachten zelfstandig werken aan een gezonde en sterke rug. De oefeningen zijn ook online beschikbaar. Klik hier voor meer informatie.

OOK INTERESSANT

 • S@men Beter Thuis (web)app: Op maat informatie sturen naar uw cliënt of zelf goede informatie kunnen vinden over zelfredzaamheid. (Stichting S@men Beter Thuis)
 • Overzicht Verplaatsen Hoe doe je dat? Content ontwikkeld voor zorg en mantelzorg. Over verzorgen en verplaatsen en aanvullende algemene informatie. (Stichting S@men Beter Thuis)
 • Video’s over zelfredzaamheid op YouTube. (Stichting S@men Beter Thuis)

Heeft u handige apps voor uw collega’s die niet in onze lijst staan? Stuur even een mailtje >> s.hoevers@bsl.nl.

Beeld: Fotolia


 Maak kennis met het BSL Fysiotherapeut Totaalabonnement

Ga voor meer informatie naar BSL Fysiotherapeut Totaal.