Fysiotherapie, onderzoek en onderwijs bundelen krachten

Guusje ter Horst, voorzitter van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) heeft eerder deze maand een bezoek aan het Expertisecentrum Eerstelijnszorg Groningen (ECEZG). In het ECEZG komen (fysio)therapie, wetenschappelijk onderzoek en onderwijs bij elkaar.

In de zorg vinden steeds weer veranderingen plaats. Om daarop in te spelen is het nodig om onderzoek, onderwijs en therapie te bundelen. Zo zijn binnen het ECEZG een aantal docenten van de Hanzehogeschool werkzaam. Daarmee is de verbinding tussen onderwijs en therapie gelegd.

Vanuit een maatschappelijke betrokkenheid worden diverse maatschappelijke projecten georganiseerd. De wetenschap op het gebied van bewegen en fysiotherapie staat niet stil. Daarom is het van belang dat er onderzoek wordt gedaan.

In gesprek met enkele medewerkers van het centrum heeft Ter Horst uitgelegd dat het KNGF onderzoekers oproept om onderzoek te stroomlijnen.Wetenschappers worden opgeroepen de onderwerpen van hun onderzoek zo veel mogelijk te baseren op input uit de praktijk. Zo kunnen de uitkomsten van wetenschappelijk onderzoek meteen toepasbaar  worden gemaakt.

Bron: Groninger Gezinsbode