13 procent van de Nederlanders meet zelf zijn conditie en gezondheid

Slechts 13 procent van de Nederlanders meet zijn gezondheid en conditie met behulp van een online of mobiele applicatie zoals een app, een hartslagmeter of een smartwatch. Daarnaast geeft 10 procent aan dit in het verleden wel eens te hebben gedaan. Het merendeel van de Nederlandse bevolking (73 procent) heeft hier echter nog nooit gebruik van gemaakt. Nederland staat hiermee onderaan op de lijst als het gaat om het zelf meten van je gezondheid en conditie. 

Wereldwijd gezien meet 33 procent van de bevolking tegenwoordig zijn gezondheid en conditie. 18 procent laat weten dit in het verleden wel eens te hebben gedaan.

Top 5 landen die gezondheid en conditie meten

De Chinezen staan bovenaan als het gaat om het zelf meten van conditie en gezondheid (45 procent). In Brazilie en de VS meet 29 procent van de bevolking hun gezondheid en conditie, gevolgd door Duitsland (28 procent) en Frankrijk (26 procent).

Meer dan de helft meet zelf om conditie te verbeteren

Wereldwijd gezien meet 55 procent hun gezondheid en conditie om in vorm te blijven of te verbeteren, en 50 procent gebruikt meetapparatuur om zichzelf te motiveren en 35 procent wil hun energielevel verhogen.

Jongeren meten meer zelf

Nederlanders in de leeftijdsgroepen 15-19 en 20-29 jaar meten het meest hun gezondheid en conditie (beide 21 procent). De leeftijdsgroep 30-39 jaar volgt daarna met 15 procent. Naarmate de leeftijd toeneemt, daalt het aantal personen dat zijn gezondheid en conditie zelf meet.

Lees het volledige Onderzoeksrapport Health and fitness tracking.

Bron: ANP / GfK
Beeld: Fotolia