Web-tv Van contractie naar actie

Mensen zijn soms tot verbazingwekkende prestaties in staat, ook in de revalidatiewereld. Hoe is dat mogelijk. En waarom verbeteren prestaties soms niet niet ondanks intensieve studie, training of therapie? Hoe werken motorische leerprocessen? Daarover gaat deze web-tv.

Mensen zijn tot verbazingwekkende prestaties in staat: de ruimtelijke precisie van de trapeze-artiest, de vingervlugheid van de violist, de scherp-geplaatste tennis-service van 200 km/uur: hoe is het mogelijk? Ook in de revalidatie-wereld worden we van tijd tot tijd geconfronteerd met een wonderbaarlijk herstel dat niemand had verwacht. Alle reden om eens stil te staan bij de principes die achter dergelijke prestaties schuilgaan. Omgekeerd worden we in de praktijk ook wel eens geconfronteerd met ‘stremmende vooruitgang’: waarom verbeteren de prestaties niet ondanks intensieve studie, training of therapie? Hoe komt dat? Hoe werken motorische leerprocessen? Daarover gaat deze web-tv.

In deze web-tv gaan Ben van Cranenburgh, Peter van Beek en Ed Janssen dieper in op:

  • Mensen in actie: enkele voorbeelden van motorische vaardigheden/prestaties, de neurale sturing van motoriek en de rol van waarneming en psychische processen bij actie en leren
  • Leren: de ontwikkeling van de motoriek, theorieën over motorisch leren en het brede repertoire van leerstrategieën
  • Praktijk: hoe is dit in de praktijk toepasbaar? Bij wie en waarom? Er worden diverse praktijkvoorbeelden besproken uit onder andere sport en revalidatie

Binnenkort kunt u deze web-tv on demand volgen via BSL Fysiotherapeut Totaal

Sprekers

  • dr. Ben van Cranenburgh, neurowetenschapper
  • prof. dr. Peter Beek, bewegingswetenschapper
  • Ed Janssen, fysiotherapeut

Accreditatie
Accreditatie is voor 2 punten in aanvraag bij CKR (KNGF) voor de registers algemeen fysiotherapeut, revalidatiefysiotherapeut, geriatriefysiotherapeut en sportfysiotherapeut

Kosten
Deze web-tv-uitzending is onderdeel van het BSL Fysiotherapeut Totaal-abonnement. Abonnees van BSL Fysiotherapeut Totaal kunnen nu heel snel kennismaken met deze gloednieuwe KNGF-richtlijn!

Ook geïnteresseerd? Ga naar BSL Fysiotherapeut Totaal en krijg voor 155 euro per jaar toegang tot alle geaccrediteerde web-tv’s, e-learnings en online fysiotherapieboeken.

Meer informatie
Ga voor meer informatie en om de uitzending te starten naar web-tv Van contractie naar actie.

 


Wat is een web-tv?

Een web-tv is een online nascholing die u van achter uw computer volgt. Op uw beeldscherm ziet u zowel de sprekers als de begeleidende dia’s en soms ook foto’s of video’s. Op 16 november was deze web-tv-uitzending live te volgen, waarbij vragen konden worden gesteld aan de experts in de studio. Maar heeft u deze uitzending moeten missen? Geen probleem,want binnenkort komt deze uitzending on demand beschikbaar via BSL Fysiotherapeut Totaal.


Tip

Boek Van contractie naar actie, Motorisch leren in dagelijks leven, sport, muziek en revalidatie

Auteur: Ben van Cranenburgh, 189 pag. | ISBN 9789036813716, Bohn Stafleu van Loghum

 

Cover Van contractie naar actie_9789036813716-2000_Crop