eRevalidatie wint CVA innovatieprijs

eRevalidatie, een initiatief waar Roessingh, Centrum voor Revalidatie, en Roessingh Research and Development deel van uit maken, heeft tijdens het symposium van het Kennisnetwerk CVA Nederland op 25 november de George Beusmans CVA innovatie prijs gewonnen. De prijs werd toegekend aan de beste ketenzorginnovatie tijdens de posterpresentaties. Deze prijs wordt uitgereikt door een vakjury en is in het leven geroepen om de CVA zorg te stimuleren om te innoveren.

eRevalidatie is een samenwerkingsverband tussen acht Nederlandse revalidatiecentra, die samen optrekken bij de implementatie van eHealth. De jury beoordeelde de landelijke samenwerking tussen meerdere centra binnen eRevalidatie als zeer waardevol.

Een van de applicaties die bij de centra wordt geïmplementeerd, is Telerevalidatie. Deze beveiligde website stelt mensen met hersenletsel in staat om gedeeltes van hun revalidatieprogramma online te volgen middels een oefenprogramma. Zij kunnen een deel van hun therapie op deze manier gewoon thuis doen. Het oefenprogramma bestaat onder meer uit instructiefilms voor oefeningen en een kennisbank met informatie over de aandoening en behandelingen. Het programma wordt op maat ingesteld naar de behoeften van de individuele patiënt.

De jury was van mening dat patiënten door eRevalidatie meer zelf de regie krijgen over hun revalidatie. Bovendien biedt eRevalidatie handvatten voor mantelzorgers om CVA patiënten te helpen bij het oefenen. Ook dit punt werd positief beoordeeld. Ina Flierman, projectleider eRevalidatie bij Roessingh, is blij met deze erkenning. “Deze innovatieprijs is voor ons als projectpartner een mooie stimulans om samen met de andere revalidatiecentra verder te werken aan de implementatie van eHealth in de revalidatie.”

Bron: Roessingh, Centrum voor Revalidatie