De anatomische les van prof. dr. George Maat

Vanaf 16 februari zendt de Kennis van Nu, het wetenschapsprogramma van de NTR, wekelijks De anatomische les van prof. dr George Maat uit. In deze nieuwe rubriek vertelt Maat iedere week eigenaardigheden over een lichaamsdeel.

Prof. dr. George Maat werd als fysisch antropoloog wereldberoemd vanwege zijn werk aan de identificatie van slachtoffers van talrijke natuur- en humanitaire rampen waaronder de vuurwerkramp in Enschede, de genocide in Kosovo en de MH17-ramp.

Maat heeft gedurende zijn carrière ongelooflijk veel kennis vergaard over de menselijke anatomie. Daarnaast is hij een zeer begenadigd verteller en kent hij elk lichaamsdeel van binnen en buiten. Als hij college geeft, hangen de studenten aan zijn lippen.

Speciaal voor De Kennis van Nu zal George Maat wekelijks een korte anatomische les geven. Van de ademsappel tot de zwezerik, de kijker zal zich steeds verwonderen over zijn eigen lichamelijke eigenaardigheden.

De anatomische les van George Maat is vanaf donderdag 16 februari elke week te zien in De Kennis van Nu (19.20 uur, NPO 2).

Bekijk hier de eerste uitzending terug over het stuitje.

Bron: NTR