E-learning Orthopedische casuïstiek van de nek

Om voldoende bewegingen van het hoofd mogelijk te maken is een grote mate van beweeglijkheid nodig van de halswervel-kolom. Deze grote beweeglijkheid heeft echter ook een keerzijde: de nek is kwetsbaar.

Letsels ten gevolge van (auto)ongevallen komen veel voor, en vaak ontstaan hierbij naast orthopedische ook neurologische problemen. Dit komt doordat in en rond de cervicale wervelkolom zich talloze neurologische structuren bevinden, zoals ruggenmerg, spinale zenuwen en de plexus brachialis. De meest voorkomende aandoeningen van de nek worden aan de hand van concrete patiëntencasuïstiek besproken.

Het volgen van een e-learning
E-learning is een (relatief) nieuwe manier om kennis over een specifiek onderwerp binnen de fysiotherapie te vergaren of up-to-date te houden. In 2014 zijn diverse kennismodules voor u samengesteld die u thuis kunt volgen achter uw eigen pc op een moment dat het u uitkomt.

De e-learning is eenvoudig op te starten (startknop) waarna duidelijk wordt uitgelegd (inleiding) hoe de e-learning werkt en wat u kunt verwachten. Via een instaptoets wordt u vervolgens automatisch door de diverse hoofdstukken geleid waarin kennisoverdracht plaatsvindt via tekst en beeld, afgewisseld met tussenvragen.

De e-learning wordt afgesloten met een eindtoets waarmee 2 accreditatiepunten te behalen zijn. De e-learning neemt ongeveer 2 uur in beslag. In 2014 worden de volgende e-learnings aangeboden:

Met FysioActueel blijft u op de hoogte van het actuele aanbod.

Accreditatie
Accreditatie is toegekend door CKR (KNGF) voor 2 punten voor het register Algemeen.

BSL Fysiotherapeut Totaal
Voor fysiotherapeuten met een abonnement op BSL Fysiotherapeut Totaal is de e-learning gratis. Nog geen abonnement? Ga naar BSL Fysiotherapeut Totaal.

Startpagina van de e-learning Orthopedische casuïstiek van de nek.