E-learning Onderzoek van het bewegingsapparaat 1

De e-learning ‘Onderzoek van het bewegingsapparaat 1’ is onderdeel van het BSL Fysiotherapeut Totaal-abonnement en bestaat uit twee onderdelen:

1. Een tutorial met interactieve werkvormen en feedback.
2. Een zelftoets met 28 juist-onjuist vragen, verdeeld over zeven categorieën.

Leerdoelen
Na het doorlopen van deze e-learning:

 • Kunt u enkele indicaties voor het uitvoeren van een bewegingsonderzoek benoemen
 • Kunt u aangeven uit welke onderdelen het volledige bewegingsonderzoek bestaat en in welke volgorde dit wordt uitgevoerd
 • Kent u het doel van de verschillende onderdelen van het bewegingsonderzoek
 • Weet u op welke beoordelingsaspecten u let bij die onderdelen van het bewegingsonderzoek
 • Kent u de belangrijkste anatomische structuren van de schouder en elleboog en kunt u deze, voor zover mogelijk, op het lichaam aanwijzen (anatomie in vivo)
 • Weet u op welke manier de verschillende onderdelen van het bewegingsonderzoek van de schouder en elleboog kunnen worden uitgevoerd

Deze e-learningmodule is ontwikkeld door het UMC Utrecht in nauwe afstemming met de hoofdredacteur van het boek ‘Fysische diagnostiek’, T.O.H. de Jong et al. van Bohn Stafleu van Loghum. De module is een onderdeel van BSL Academy Geneeskunde, BSL Academy Fysiotherapie en BSL Fysiotherapeut Totaal en is geoptimaliseerd voor desktop-computers; gebruik op een tablet (incl. iPad) wordt niet ondersteund.

Ga voor het volgen van de e-learning naar Onderzoek van het bewegingsapparaat 1.


BSL Fysiotherapeut Totaal

BSL Fysiotherapeut Totaal is een abonnement met daarin opgenomen alle actuele en betrouwbare vakinformatie en nascholing die u als algemeen en gespecialiseerd fysiotherapeut nodig heeft om uw kennis up-to-date te houden. Het complete abonnement bedraagt 150 euro en biedt voor de periode van een jaar (online) toegang tot:

 1. geaccrediteerde web-tv (2 per jaar)
 2. geaccrediteerde e-learning (4 per jaar)
 3. fysiotherapiecongres (1 per jaar)
 4. meer dan 60 boeken
 5. 77 video’s over het bewegingsapparaat
 6. nieuwsberichten

Per jaar kunt u 15 accreditatiepunten behalen. Neem een gratis proefabonnement (voor 1 maand) of ga voor meer informatie of een jaarabonnement naar BSL Fysiotherapeut Totaal.