E-learning Onderzoek van het perifere zenuwstelsel

Deze e-learning ‘Onderzoek van het perifere zenuwstelsel’ is onderdeel van het BSL Fysiotherapeut Totaal-abonnement en bestaat uit twee onderdelen:

1. Een tutorial met interactieve werkvormen en feedback
2. Een zelftoets met 23 juist-onjuist vragen, verdeeld over zes categorieën

Leerdoelen
Na deze e-learning:

 • Kent u de belangrijkste zenuwen en zenuwbanen die van belang zijn bij het neurologisch onderzoek en kunt u die – voor zover van toepassing – op een lichaam aanwijzen.
 • Kent u de belangrijkste spiergroepen en de neurologische innervatie.
 • Weet u welke delen van het neurologisch onderzoek standaard worden uitgevoerd.
 • Kunt u de indicatie noemen voor de wortelingsprikkelingsproeven.
 • Weet u hoe u de verschillende delen van het neurologisch onderzoek, voor zover ze in deze les aan de orde komen, worden verricht.
 • Kunt u onderscheid maken tussen een afwijkende en een niet-afwijkende bevinding voor de onderdelen van het neurologisch onderzoek die in deze les aan de orde komen.
 • Kunt u de bevindingen van de delen van het neurologisch onderzoek die in deze les aan de orde komen beschrijven en in een verslag opnemen.

Deze e-learningmodule is ontwikkeld door het UMC Utrecht in nauwe afstemming met de hoofdredacteur van het boek ‘Fysische diagnostiek’, T.O.H. de Jong et al. van Bohn Stafleu van Loghum. De e-learningmodule is een onderdeel van BSL Academy Geneeskunde, BSL Academy Fysiotherapie en BSL Fysiotherapeut Totaal en is geoptimaliseerd voor desktop-computers; gebruik op een tablet (incl. iPad) wordt niet ondersteund.


BSL Fysiotherapeut Totaal

BSL Fysiotherapeut Totaal is een abonnement met daarin opgenomen alle actuele en betrouwbare vakinformatie en nascholing die u als algemeen en gespecialiseerd fysiotherapeut nodig heeft om uw kennis up-to-date te houden. Het complete abonnement bedraagt 150 euro en biedt voor de periode van een jaar (online) toegang tot:

 1. geaccrediteerde web-tv (2 per jaar)
 2. geaccrediteerde e-learning (4 per jaar)
 3. gratis toegang tot het Symposium Evidence based diagnostiek van het bewegingsapparaat op 13 december
 4. meer dan 60 boeken
 5. 77 video’s over het bewegingsapparaat
 6. nieuwsberichten

Per jaar kunt u 15 accreditatiepunten behalen. Neem een gratis proefabonnement (voor 1 maand) of ga voor meer informatie of een jaarabonnement naar BSL Fysiotherapeut Totaal.

Ga voor het volgen van de e-learning naar Onderzoek van het perifere zenuwstelsel.