Boeken

Regelmatig spotten wij interessante fysiotherapieboeken voor u. De meeste boeken zijn verkrijgbaar in de BSL shop. Met een abonnement op BSL Fysiotherapeut Totaal heeft u permanent toegang tot een selectie van 120 digitale fysiotherapieboeken.

Onderzoek en behandeling van lage rugklachten

In dit praktijkgerichte boek wordt de huidige stand van zaken met betrekking tot lage rugpijn beschreven aan de hand van concrete patiëntencasuïstiek. Bij iedere casus wordt het onderzoek, de diagnostiek en de behandeling beschreven, inclusief concrete oefenprogramma’s. Lees meer »

Grondslagen van de ergotherapie | Interview met de auteurs

Prof. Jan De Maeseneer zegt in zijn voorwoord van het boek Grondslagen van de ergotherapie: “In deze veranderende samenleving is de ergotherapie meer dan ooit aan zet. Om dit te realiseren brengt het boek ‘Grondslagen van de Ergotherapie’ een brede waaier van kennis, inzicht en inspiratie.” Lees meer »

Ganganalyse en looptraining

Veel somatische letsels en aandoeningen leiden tot een verstoring van het normale gaan of lopen. Fysiotherapeuten en paramedici worden dan ook dagelijks geconfronteerd met problemen op dit gebied. Lees meer »

Nieuw: Geriatrie in de fysiotherapie en kinesitherapie

Geriatriefysiotherapeuten worden geregeld geconfronteerd met een aantal specifieke aandachtsgebieden, zoals valpreventie, depressie en de (bij)werkingen van medicatie. Dit boek bespreekt deze specifieke, maar veelvoorkomende situaties en de betekenis daarvan voor het fysiotherapeutisch proces. Lees meer »

Inspanningstests | Vierde, herziene druk

Inspanningstests zijn essentieel in op maat gesneden trainingsprogramma’s voor mensen met een chronische aandoening. Ze zijn nodig voor een goede evaluatie en maken een training effectiever. Daardoor worden de motivatie en therapietrouw van de patiënt vergroot. Lees meer »

Gisteren verschenen: Mindfulness en fysiotherapie

Mindfulness is een bewezen effectieve behandelvorm bij pijnklachten. Fysiotherapeuten kunnen mindfulness opnemen in hun behandeling en daarmee het fysieke en psychische welzijn van patiënten bevorderen. Dit boek geeft handvatten om mindfulness toe te passen. Lees meer »

Centrale sensitisatie in de klinische praktijk

Bent u op zoek naar verdieping over de implementatie van pijnneurowetenschappen in het klinisch handelen? Dan is dit boek iets voor u: een praktische handleiding voor het klinisch herkennen en behandelen van patiënten met centrale sensitisatie. Lees meer »

Kunstgewrichten: de heup

Aan de hand van een groot aantal casussen wordt een concreet beeld gegeven van de klachten, symptomen, diagnostiek en therapeutische mogelijkheden bij patiënten met een kunstheup. Lees meer »