Bekkenfysiotherapie

Op deze pagina vindt u nieuwsartikelen die betrekking hebben op bekkenfysiotherapie, waarbij aandacht wordt besteed aan klachten in het gebied van buik, bekken(bodem) en lage rug.
Fysiotherapie rug_duimen opThinkstock_161860493_Crop

Nederlanders heel tevreden over hun fysiotherapeut

Nederlanders zijn over het algemeen extreem tevreden over hun paramedische zorgverlener, zoals hun fysiotherapeut, huidtherapeut, oefentherapeut en logopedist. Gemiddeld geven zij hun therapeut het rapportcijfer 8,8. Dit blijkt uit onderzoek onder bijna 140.000 respondenten. Lees meer »

Fotolia_49921993_Subscription_XL.jpg

Alert: 80 procent van de fysiotherapiewebsites onbeveiligd

Twee op de drie sites van zorginstellingen zorgen niet voor een veilige verbinding - te herkennen aan een slotje in de browser. Van de fysiotherapiewebsites is zelfs 80 procent onbeveiligd. Dat blijkt uit onderzoek van de Open State Foundation onder ruim 22.000 sites van zorginstellingen. Lees meer »

Marijke Slieker_De bekkenbodem van postpartum tot postmenopauzaal_Crop

Tien quotes uit het interview met Marijke Slieker

FysioActueel sprak met Marijke Slieker (bekkenfysiotherapeut) over het effect van bekkenbodemproblemen op andere klachten waarvoor iemand de fysiotherapeut raadpleegt. Volgens Slieker moet iedere fysiotherapeut alert zijn op onderliggende bekkenbodemproblemen. Lees meer »

Cover Onderzoek en behandeling van lage rugklachten_Crop

Onderzoek en behandeling van lage rugklachten

In dit praktijkgerichte boek wordt de huidige stand van zaken met betrekking tot lage rugpijn beschreven aan de hand van concrete patiëntencasuïstiek. Bij iedere casus wordt het onderzoek, de diagnostiek en de behandeling beschreven, inclusief concrete oefenprogramma’s. Lees meer »