Fysiotherapie binnen de lymfologie en oncologie

Op deze pagina vindt u nieuwsartikelen die betrekking hebben op fysiotherapie binnen de lymfologie, waarbij (lymf)oedeem- en oncologiegerelateerde aandoeningen centraal staan.

Nederlanders heel tevreden over hun fysiotherapeut

Nederlanders zijn over het algemeen extreem tevreden over hun paramedische zorgverlener, zoals hun fysiotherapeut, huidtherapeut, oefentherapeut en logopedist. Gemiddeld geven zij hun therapeut het rapportcijfer 8,8. Dit blijkt uit onderzoek onder bijna 140.000 respondenten. Lees meer »

Alert: 80 procent van de fysiotherapiewebsites onbeveiligd

Twee op de drie sites van zorginstellingen zorgen niet voor een veilige verbinding – te herkennen aan een slotje in de browser. Van de fysiotherapiewebsites is zelfs 80 procent onbeveiligd. Dat blijkt uit onderzoek van de Open State Foundation onder ruim 22.000 sites van zorginstellingen. Lees meer »

Gisteren verschenen: Mindfulness en fysiotherapie

Mindfulness is een bewezen effectieve behandelvorm bij pijnklachten. Fysiotherapeuten kunnen mindfulness opnemen in hun behandeling en daarmee het fysieke en psychische welzijn van patiënten bevorderen. Dit boek geeft handvatten om mindfulness toe te passen. Lees meer »

Fysiotherapeut kan online chronische vermoeidheid na kanker verminderen

Veel patiënten die behandeld zijn voor kanker kampen nadien met chronische vermoeidheid. Uit onderzoek van Marije Wolvers (Roessingh Research and Development) is gebleken dat fysiotherapeuten met een nieuwe online interventie bij 66 procent van deze patiënten de vermoeidheid klinisch significant konden laten afnemen. Van de deelnemers herstelde 21 procent zelfs volledig. Lees meer »