Fysiotherapie volgens de psychosomatiek

Op deze pagina vindt u nieuwsartikelen die betrekking hebben op fysiotherapie volgens de psychosomatiek, waarbij aandacht wordt besteed aan de meest voorkomende psychosomatische klachten, zoals hoofdpijn, hyperventilatie en chronische pijn, die (deels) stressgerelateerd zijn.
514f2501_Fotolia_23183992_Subscription_XXL.jpg

Fysiotherapeuten starten buikpijnpoli

Wat kan een fysiotherapeut betekenen bij aanhoudende buikpijn waarvoor geen verklaring is te vinden? Fysiotherapeuten Sjoerd Sengers en Sjaak Jansen zijn buikpijnpoli Twente-Achterhoek gestart, een nieuw concept voor specialistische buikpijnzorg. Lees meer »

Fysiotherapie rug_duimen opThinkstock_161860493_Crop

Nederlanders heel tevreden over hun fysiotherapeut

Nederlanders zijn over het algemeen extreem tevreden over hun paramedische zorgverlener, zoals hun fysiotherapeut, huidtherapeut, oefentherapeut en logopedist. Gemiddeld geven zij hun therapeut het rapportcijfer 8,8. Dit blijkt uit onderzoek onder bijna 140.000 respondenten. Lees meer »

Fotolia_49921993_Subscription_XL.jpg

Alert: 80 procent van de fysiotherapiewebsites onbeveiligd

Twee op de drie sites van zorginstellingen zorgen niet voor een veilige verbinding - te herkennen aan een slotje in de browser. Van de fysiotherapiewebsites is zelfs 80 procent onbeveiligd. Dat blijkt uit onderzoek van de Open State Foundation onder ruim 22.000 sites van zorginstellingen. Lees meer »

Orthopedie schouder_onderzoek_462343889_Crop

Psychisch herstel helpt schouderpatiënt

Er is een duidelijke relatie tussen psychische klachten en het succes van een schouderoperatie. Dat concludeert orthopedisch chirurg Rinco Koorevaar van het Deventer Ziekenhuis, in zijn promotieonderzoek. “Voor een goed resultaat na een schouderoperatie moeten zo nodig ook psychische klachten behandeld worden.” Lees meer »