U bevindt zich hier: Specialismen > Geriatriefysiotherapie
Geriatriefysiotherapie
Op deze pagina vindt u nieuwsartikelen die betrekking hebben op geriatriefysiotherapie, waarbij de gezondheid en het welzijn voor kwetsbare ouderen centraal staan.
In dit praktijkgerichte boek wordt de huidige stand van zaken met betrekking tot lage rugpijn beschreven aan de hand van concrete patiëntencasuïstiek. Bij iedere casus wordt het onderzoek, de diagnostiek en de behandeling beschreven, inclusief concrete oefenprogramma’s. Lees meer »
Patiënten met artrose aan heup of knie hebben net zoveel aan ehealth als aan traditionele fysiotherapie. Door te oefenen met e-Exercise gaan ze evenveel vooruit terwijl ze minder bij de fysiotherapeut komen. Lees meer »
Een vrouw (74) komt op de afdeling Orthopedie met aanhoudende pijn en functieverlies ter hoogte van de rechterschouder. Bij palpatie zijn het anterieure kapsel en de bicepsregio pijnlijk. Het AC-gewricht is niet gevoelig. Er is alleen wat atrofie zichtbaar ter hoogte van de supra- en infraspinatusfossa. Lees meer »
Deze zesde aflevering van Talking Physio gaat het onder andere over knie- en heupartrose in het basispakket, en de de huidige ontwikkelingen op het gebied van onderzoek en therapie bij knie- en heupartose. Lees meer »
Negen specialistenverenigingen binnen de fysiotherapie gaan hun samenwerking intensiveren en formaliseren door de vorming van een Federatie van Fysiotherapie Specialisten (FFS). Lees meer »
In zijn promotieonderzoek Treating Spinal Pain geeft Jasper Bier meer inzicht in de prognose en behandeling van nekpijn en aspecifieke lage rugpijn. Bier heeft de STarT Back Tool in het Nederlands gevalideerd en vertaald naar de nekregio. Lees meer »
Een grote groep mensen sport of beweegt te weinig. Om hen te stimuleren gebruik te maken van sport- en beweegaanbod in de buurt, riep de overheid in 2012 de Sportimpulsregeling in het leven. Dat heeft geleid tot veel nieuwe activiteiten. Nu de moeilijkste groepen nog zien te bereiken. Lees meer »
De Valpreventie Richtlijn van VeiligheidNL is vernieuwd. De vorige richtlijn (2004) is aangepast aan de hand van de meest recente inzichten uit wetenschappelijk onderzoek. Ook zijn de Valrisicotest en de Valanalyse herzien. Met deze instrumenten kan het valrisico bij ouderen worden ingeschat en geanalyseerd. Lees meer »
Lichte evenwichtsproblemen na een beroerte vergroten het risico op vallen. Het Radboudumc start een onderzoek naar de diagnose van lichte evenwichtsproblemen na een beroerte om betere behandeling mogelijk te maken. Lees meer »
De inzichten rond exposure bij pijn bij bewegen zijn aan veranderingen onderhevig, stelt Jeanine Verbunt, hoogleraar revalidatiegeneeskunde en revalidatiearts. ‘Moet je mensen met angst voor bepaalde bewegingen geleidelijk blootstellen aan de beweging of juist meteen?