Orofaciale fysiotherapie

Op deze pagina vindt u nieuwsartikelen die betrekking hebben op orofaciale fysiotherapie, waarbij aandacht wordt besteed aan gezondheidsproblemen die te maken hebben met het niet goed functioneren van spieren en gewrichten in het hoofd, het aangezicht en de halsregio.

Nederlanders heel tevreden over hun fysiotherapeut

Nederlanders zijn over het algemeen extreem tevreden over hun paramedische zorgverlener, zoals hun fysiotherapeut, huidtherapeut, oefentherapeut en logopedist. Gemiddeld geven zij hun therapeut het rapportcijfer 8,8. Dit blijkt uit onderzoek onder bijna 140.000 respondenten. Lees meer »

Alert: 80 procent van de fysiotherapiewebsites onbeveiligd

Twee op de drie sites van zorginstellingen zorgen niet voor een veilige verbinding – te herkennen aan een slotje in de browser. Van de fysiotherapiewebsites is zelfs 80 procent onbeveiligd. Dat blijkt uit onderzoek van de Open State Foundation onder ruim 22.000 sites van zorginstellingen. Lees meer »

Gisteren verschenen: Mindfulness en fysiotherapie

Mindfulness is een bewezen effectieve behandelvorm bij pijnklachten. Fysiotherapeuten kunnen mindfulness opnemen in hun behandeling en daarmee het fysieke en psychische welzijn van patiënten bevorderen. Dit boek geeft handvatten om mindfulness toe te passen. Lees meer »

Fysiotherapeut moet meer coachende rol vervullen

‘De fysiotherapeut zal een coachende rol moeten vervullen gericht op de eigen regie van patiënten en hun zelfredzaamheid.’ Dat stelde fysiotherapeut Bart Staal onlangs in zijn intreerede als lector Musculoskeletale Revalidatie aan de Faculteit Gezondheid, Gedrag en Maatschappij van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Lees meer »