Revalidatiefysiotherapie

Op deze pagina vindt u nieuwsartikelen die betrekking hebben op revalidatiefysiotherapie, waarbij het herstel na een blessure, een ongeval, een operatie of een opgedane aandoening centraal staat.
Senior bei Bewegungstherapie

Tien quotes uit het interview met Jeanine Verbunt

De inzichten rond exposure bij pijn bij bewegen zijn aan veranderingen onderhevig, stelt Jeanine Verbunt, hoogleraar revalidatiegeneeskunde en revalidatiearts. ‘Moet je mensen met angst voor bepaalde bewegingen geleidelijk blootstellen aan de beweging of juist meteen?

  Lees meer »

Fysiotherapie rug_duimen opThinkstock_161860493_Crop

Nederlanders heel tevreden over hun fysiotherapeut

Nederlanders zijn over het algemeen extreem tevreden over hun paramedische zorgverlener, zoals hun fysiotherapeut, huidtherapeut, oefentherapeut en logopedist. Gemiddeld geven zij hun therapeut het rapportcijfer 8,8. Dit blijkt uit onderzoek onder bijna 140.000 respondenten. Lees meer »

Fotolia_49921993_Subscription_XL.jpg

Alert: 80 procent van de fysiotherapiewebsites onbeveiligd

Twee op de drie sites van zorginstellingen zorgen niet voor een veilige verbinding - te herkennen aan een slotje in de browser. Van de fysiotherapiewebsites is zelfs 80 procent onbeveiligd. Dat blijkt uit onderzoek van de Open State Foundation onder ruim 22.000 sites van zorginstellingen. Lees meer »

Cover Proefschrift Upper limb absence. Effects on body functions and structures, musculoskeletal complaints, and functional capacity sietke_postema._Cropjpg

Leven met één arm vergroot de kans op overbelasting

Mensen die met één arm leven, hebben vaak overbelastingsklachten in de hoge rug, de nek en de gezonde arm. Dat leidt tot beperkingen in het dagelijks leven. Sietke Postma benadrukt dat het daarom belangrijk is om voor deze groep mensen aandacht te hebben voor de bijkomende klachten die kunnen ontstaan door het leven met één arm. Lees meer »