Sportfysiotherapie

Op deze pagina vindt u nieuwsartikelen die betrekking hebben op sportfysiotherapie, waarbij aandacht wordt besteed aan de meest voorkomende klachten, zoals blessures aan de knie, enkel en schouder.
Fotolia_75737546_Subscription_Yearly_XXL.jpg

Sportimpulsprojecten beklijven

Een grote groep mensen sport of beweegt te weinig. Om hen te stimuleren gebruik te maken van sport- en beweegaanbod in de buurt, riep de overheid in 2012 de Sportimpulsregeling in het leven. Dat heeft geleid tot veel nieuwe activiteiten. Nu de moeilijkste groepen nog zien te bereiken. Lees meer »

This image was produced by an application from HighWater Designs Limited.

Liespijn bij draaibewegingen van de heup | Tijdelijk open access

Een 28-jarige man komt op het spreekuur en klaagt over linkszijdige liespijn die optreedt bij bepaalde draaibewegingen van de heup. Hij speelt al voetbal sinds zijn zesde. De klachten zijn een drietal jaren geleden begonnen en nu is de pijn zo hevig geworden dat hij geen volledige wedstrijd meer kan spelen. Hij speelt als verdediger en geeft vaak verre, lange passes. Hij vermeldt vooral toenemende pijn als hij veel passes heeft gegeven. Lees meer »

Senior bei Bewegungstherapie

Tien quotes uit het interview met Jeanine Verbunt

De inzichten rond exposure bij pijn bij bewegen zijn aan veranderingen onderhevig, stelt Jeanine Verbunt, hoogleraar revalidatiegeneeskunde en revalidatiearts. ‘Moet je mensen met angst voor bepaalde bewegingen geleidelijk blootstellen aan de beweging of juist meteen?

  Lees meer »

Fotolia_69867983_Subscription_Yearly_XL.jpg

Knieartrose voorkomen door gewichtsverlies

Al langer bestaat het vermoeden dat patiënten knieartrose kunnen voorkomen door gewichtsverlies en het gebruik van glucosamine. In een onderzoek bij vrouwen van middelbare leeftijd met overgewicht werd een goede preventieve interventie niet bewezen, maar leverde wel de voorzichtige conclusie op dat knieartrose na gewichtsverlies minder vaak voorkomt. Dat staat in een artikel in Huisarts en Wetenschap, 8-2017. Lees meer »

Fotolia_92318786_Subscription_Yearly_XXL.jpg

AMC gaat hart marathonlopers onderzoeken

Het Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam gaat onderzoeken of het lopen van een marathon tot hartschade leidt. Het ziekenhuis zoekt deelnemers aan de marathon van 15 oktober die zich direct na de finish willen laten bestuderen in een MRI-scanner. Lees meer »