Ziekenhuisfysiotherapie

Op deze pagina vindt u nieuwsartikelen die betrekking hebben op ziekenhuisfysiotherapie, waarbij aandacht wordt besteed aan het bewegend functioneren binnen de functionele gezondheidstoestand van de patiënt in de poliklinische en/of de preklinische, klinische en postklinische fase.

Tien quotes uit het interview met Jeanine Verbunt

De inzichten rond exposure bij pijn bij bewegen zijn aan veranderingen onderhevig, stelt Jeanine Verbunt, hoogleraar revalidatiegeneeskunde en revalidatiearts. ‘Moet je mensen met angst voor bepaalde bewegingen geleidelijk blootstellen aan de beweging of juist meteen?

  Lees meer »

Nederlanders heel tevreden over hun fysiotherapeut

Nederlanders zijn over het algemeen extreem tevreden over hun paramedische zorgverlener, zoals hun fysiotherapeut, huidtherapeut, oefentherapeut en logopedist. Gemiddeld geven zij hun therapeut het rapportcijfer 8,8. Dit blijkt uit onderzoek onder bijna 140.000 respondenten. Lees meer »

Alert: 80 procent van de fysiotherapiewebsites onbeveiligd

Twee op de drie sites van zorginstellingen zorgen niet voor een veilige verbinding – te herkennen aan een slotje in de browser. Van de fysiotherapiewebsites is zelfs 80 procent onbeveiligd. Dat blijkt uit onderzoek van de Open State Foundation onder ruim 22.000 sites van zorginstellingen. Lees meer »

Fietslabyrint houdt patiënten in beweging

Patiënten van de afdelingen geriatrie en interne geneeskunde van Gelre ziekenhuizen in Apeldoorn kunnen sinds deze zomer gebruikmaken van een ‘fietslabyrint’, een aan een hometrainer gekoppeld beeldscherm waarop fietsroutes te zien zijn. Het systeem moet patiënten helpen tijdens hun ziekenhuisopname in beweging te blijven. Lees meer »

Psychisch herstel helpt schouderpatiënt

Er is een duidelijke relatie tussen psychische klachten en het succes van een schouderoperatie. Dat concludeert orthopedisch chirurg Rinco Koorevaar van het Deventer Ziekenhuis, in zijn promotieonderzoek. “Voor een goed resultaat na een schouderoperatie moeten zo nodig ook psychische klachten behandeld worden.” Lees meer »